usa-gjeldskutt-låst-F - USA: «Superkomiteen» finner ikke gjeldsløsning

Kongressens arbeid med å finne en langsiktig løsning på USAs gjeldsproblemer har kjørt seg fast. «Superkomiteen» som har behandlet saken, er i ferd med å kaste inn håndkleet, sier politikere i Washington.

Hvis medlemmene ikke i siste øyeblikk greier å finne fram til en kompromissløsning, vil komiteen mandag gi beskjed om at den gir opp, skrev nyhetsbyrået Reuters søndag. Byrået viste til framtredende tjenestemenn i Kongressen som kilder for meldingen.

En demokratisk og en republikansk tjenestemann sa hver for seg at det ikke var gjort framskritt i avgjørende stridsspørsmål som skatteøkninger og utgiftskutt. Komiteens oppdrag er å foreslå hvordan USAs enorme budsjettunderskudd kan reduseres kraftig.

– Situasjonen er på mange vis alvorligere enn noen gang før i historien. Den økonomiske veksten har stanset opp, arbeidsløsheten er høy, faren for sosial uro øker og finansmarkedene trues av kaos, sier det internasjonale pengefondet IMFs sjef Christine Lagarde.

I et intervju med fjernsynsselskapet CBS søndag rettet Lagarde skarp kritikk mot det hun kalte «politisk kjekling» i Washington. Hun ba republikanere og demokrater legge uenigheten til side og bli enige om avtalen som markedene håper og venter på. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2