USA foreslår forlenget byggestans i bosetningene

Palestinernes president Mahmoud Abbas har godtatt et amerikansk forslag om å fortsette å forhandle mot at Israel forlenger byggestansen i bosetningene i tre måneder, skriver en arabisk avis.

Ifølge avisa Asharq al-Awsat har Israels statsminister Benjamin Netanyahu ennå ikke svart på forslaget, som har til hensikt å hindre at en gjenopptakelse av byggingen i de ulovlige bosetningene fører til at forhandlingene bryter sammen.

Abbas gjentok onsdag at han bryter forhandlingene om ikke Israel forlenger byggestansen. Israel har hittil nektet å forlenge stansen som utløper om mindre enn to uker, og avisen Jerusalem Post skriver torsdag at Netanyahus holdning om å la byggingen bli delvis gjenopptatt ikke endret seg under møtene i Jerusalem onsdag.

- Vi kommenterer ikke innholdet i forhandlingene. Statsminister Benjamin Netanyahus holdning til tidsperioden for byggestoppen er kjent og har ikke forandret seg, heter det i en uttalelse fra den israelske statsministerens kontor torsdag morgen.

Møtet onsdag kveld foregikk hjemme i Netanyahus statsministerbolig i Jerusalem, dagen etter at han, president Abbas og USAs utenriksminister Hillary Clinton hadde møttes to ganger i den egyptiske byen Sharm el-Sheikh. Samtalene fortsatte mellom Netanyahu og Abbas etter at utenriksminister Clinton hadde dratt.

Ifølge den amerikanske spesialutsendingen George Mitchell drøftet Abbas og Netanyahu de vanskelige spørsmålene i en eventuell avtale, og de gjorde også framgang. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2