TIL KINA:  Amerikanernes spesialutsending Stephen Bosworth har dratt til Kinas hovedstad for å be om Kinas hjelp på Koreahalvøya.  (Foto: JASON LEE, © JL/gk)
TIL KINA: Amerikanernes spesialutsending Stephen Bosworth har dratt til Kinas hovedstad for å be om Kinas hjelp på Koreahalvøya. (Foto: JASON LEE, © JL/gk)

USA ber om Kinas hjelp på Koreahalvøya

Nøkkelen til avspenning på Koreahalvøya ligger i Beijing, mener USA.

Amerikanernes spesialutsending Stephen Bosworth har derfor reist til den kinesiske hovedstaden for å be om hjelp.

Les også: – Krisemøte om Nord-Korea i Sikkerhetsrådet

Vil ha kinserne med

Bosworths oppgave er å be kineserne slutte seg til det internasjonale presset for å få regimet i Pyongyang til å stanse utviklingen av atomvåpen. Regjeringen i Washington håper samtaler om et slikt skritt snart kan komme i gang, sier diplomater.

Før avreisen til Beijing onsdag holdt Bosworth samtaler med politikere og tjenestemenn på regjeringsplan i den sørkoreanske hovedstaden Seoul. Tema for samtalene var den økte spenningen i regionen etter sammenstøt mellom de to koreanske statene.

– Ville bli en katastrofe

– En krig i regionen ville bli en katastrofe, og ikke bare for de to koreanske statene. Denne krigen ville også bli katastrofal for deres hovedallierte, USA og Kina, skrev den sørkoreanske avisen Joong Ang onsdag.

For seks uker siden skjøt nordkoreansk artilleri mot den sørkoreanske øya Yeonpyeong nær grensen mellom de to landene. Fire sørkoreanere, to av dem sivile, mistet livet i denne episoden som betegnes som den verste på flere år. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2