usa-afghan-heli-F - Hevder USA-helikopter fløy inn i felle

Soldatene som døde da helikopteret deres ble skutt ned i Afghanistan, fløy rett inn i en nøye planlagt felle. Fellen var bygd opp rundt er falsk tips fra Taliban, sier en afghansk tjenestemann.

Til sammen 30 amerikanske soldater, sju av deres afghanske kolleger og en tolk mistet livet da helikopteret deres styrtet i en operasjon i Wardak-provinsen vest for Kabul fredag. Mandag sa den ikke navngitte tjenestemannen at Taliban hadde lagt en felle for soldatene.

En framtredende militær leder for islamistmilitsen, Qari Tahir, skal ha kommet med et falsk tips om et møte mellom talibansjefer i Wardak.

- Taliban visste hvilken rute helikopteret ville følge, sa tjenestemannen ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Geriljaen gikk deretter i stilling i den ene åssiden langs en dal helikopteret ville fly gjennom. Da helikopteret nærmet seg, åpnet de ild med raketter og andre moderne våpen, og helikopteret styrtet etter at det var truffet flere ganger, tilføyde han.

Taliban har ikke gitt noen detaljert kommentar til angrepet. Men ifølge tjenestemannen tror den afghanske regjeringen at helikopteret ble skutt ned som hevn for drapet på al-Qaidas leder Osama bin Laden i Pakistan 2. mai i år. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2