us-romney-2012 - Mitt Romney vil bli presidentkandidat i 2012

Styrtrike Mitt Romney bryr seg ikke om at han ikke klarte å bli Republikanernes presidentkandidat i 2008, og prøver på nytt i 2012.

Romney meldte seg mandag på i nominasjonskampen ved å ta det formelle skrittet og opprette en komité for å samle inn penger til sin valgkamp.

Den tidligere forretningsmannen fremstår allerede som en kandidat med solid økonomi og anses som en tidlig favoritt blant republikanerne, viser meningsmålinger.

Barack Obamas økonomiske politikk har mislyktes fordi presidenten ikke forstår hvordan man skaper arbeidsplasser i den virkelige verden, fremholder Romney i en videomelding.

- Det er på tide at vi bringer Amerika tilbake på en kurs mot storhet, med en voksende økonomi, gode jobber og disiplin i pengebruken i Washington, sier Romney.

Obama kunngjorde nylig som ventet at han stiller til gjenvalg neste år, men hvem han møter fra Det republikanske partiet, er fortsatt høyst usikkert. I tillegg til Romney har den tidligere Minnesota-guvernøren Tim Pawlenty signalisert at han vil forsøke å bli partiets kandidat. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2