UNICEF: Krigen stenger skolene i Syria

En av fem skoler i Syria er enten ødelagt i kamphandlinger eller blir brukt som tilfluktssted for flyktninger, ifølge UNICEF.

I byer hvor konflikten har vært på sitt verste, har mange barn mistet nesten to år med skolegang, påpeker FNs barnefond. UNICEF har vurdert konfliktens virkning på skolevesenet i landet og fant at 2.400 skoler har skader eller er rasert, mens 1.500 skoler brukes som husvære. Noen av skolene har også blitt brukt av væpnede styrker.

I Syrias største by Aleppo går bare 6 prosent av skolebarna på skolen. I byen Idlib er rundt halvparten av lærerne fraværende.

– Syria kunne en gang være stolt over kvaliteten på skolene. Nå ser det ut til at framskrittene som ble gjort over flere år, er på vei tilbake, sier Youssouf Abdel-Jelil, UNICEFs Syria-representant, i en pressemelding.

Organisasjonen støtter «skoleklubber», som tilbyr undervisning og fritidsaktiviteter til rundt 40.000 barn i Syria, men sier det trengs mer penger til arbeidet. UNICEF støtter også utdanning av syriske flyktningbarn i nabolandene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2