TREKKER SEG: Konflikten mellom Russland og Ukraina får konsekvenser også for Eurovision Song Contest. Foto: SERGEI KARPUKHIN
TREKKER SEG: Konflikten mellom Russland og Ukraina får konsekvenser også for Eurovision Song Contest. Foto: SERGEI KARPUKHIN

Ukrainsk vinner trekker seg fra Eurovision

Konflikten mellom Russland og Ukraina får konsekvenser også for Eurovision Song Contest. Vinneren i Ukraina trekker seg etter et besøk til Krim-halvøya.

Ukrainske Alina Pasj meddelte på onsdag at hun trekker seg fra musikkonkurransen. Ifølge BBC var det den ukrainske rikskringkasteren UA: PBC som besluttet at hun ikke kunne delta.

Pasj er mistenkt for å ha brutt loven ved å i 2015 besøke Krim-halvøya, som er annektert av Russland.

Ukrainske borgere må søke om tillatelse fra myndighetene for å reise til Krim-halvøya, og reisen må skje gjennom Ukraina.

Pasj har, ifølge Sky News , vist dokumentasjon på at hun ikke reiste til Krim gjennom Russland.

Det er under en uke siden Alina Pasj ble kunngjort som vinner i den nasjonale Eurovision-finalen. Lørdag vant hun med låten «Forgotten Ancestors», som handler om ukrainernes historie.

Ukraina skal sende en ny deltaker til den internasjonale finalen, men det er ikke avgjort hvem dette blir, opplyser Dmytro Khorkin i Suspilne til nettstedet Eurovoix.