ukraina-timosj-sultestreik-F - Timosjenko fortsetter sultestreiken

Den fengslede ukrainske politikeren Julia Timosjenko takker for den internasjonale støtten og fortsetter sultestreiken mot behandlingen i fengselet.

Det sier hennes datter, Jevgenia, til den østerrikske avisen Österreich. Da hun ble spurt om hennes mor ville komme til å fortsette sultestreiken hun innledet 20. april, svarte datteren:

– Ja, det er det hun har planlagt. Hun fortsetter protesten – med alle konsekvenser – til avgjørelser er blitt tatt. Dette er hennes intensjon, og det er derfor jeg er redd. Jeg frykter for min mors liv.

Ukrainas forhold til Vest-Europa er blitt anstrengt som følge av saken. Tyskland har ledet an i den internasjonale kritikken, og Jevgenia skal møte representanter for Angela Merkels kristeligdemokratiske parti CDU i Berlin mandag, når partiet skal holde en sesjon i nasjonalforsamlingen om menneskerettigheter.

Myndighetene nekter å granske hvorvidt den tidligere statsministeren er blitt mishandlet, og Ukraina risikerer til og med at europeiske ledere boikotter sommerens fotball-EM som følge av behandlingen av Timosjenko. Nyheten skal ifølge datteren ha gitt moren nytt håp.

Timosjenko, som soner en sju år lang fengselsstraff for maktmisbruk, en dom hun selv sier er politisk motivert, har på bilder nylig vist fram flere blåmerker på kroppen. Hun sier hun fikk blåmerkene etter å ha blitt slått av sine fangevoktere da hun ble flyttet fra fengsel til et sykehus i forrige uke. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2