ukrai-timosjenko-flyttet-F - Timosjenko flyttet til sykehus i Ukraina

Ukrainas opposisjonsleder Julia Timosjenko er flyttet fra fengselet til et sykehus i byen Kharkiv. Her skal hun behandles for ryggproblemene som har forhindret henne i å møte i retten.

Timosjenko ble innlagt fredag kveld, het det i en kunngjøring fra fengselsmyndighetene lørdag. Hun har tidligere nektet å la seg behandle i hjemlandet, før forholdene på sykehusene i hjemlandet var godkjent av tyske leger som har undersøkt henne.

– Timosjenko har gitt uttrykk for ønske om behandling på Sentralklinikken i Kharkiv, het det i lørdagens kunngjøring. Den tidligere statsministeren ble i oktober i fjor dømt til sju års fengsel for angivelige lovbrudd i gassforhandlinger med Russland.

Hun klaget over ryggsmerter og dårlig behandling etter at hun ble sendt til en anstalt for kvinnelige fanger i Kharkiv, en by øst i Ukraina som tidligere het Kharkov. Myndighetene i Kiev har satt i gang flere nye straffesaker mot henne.

Tidligere denne uken ble det åpnet en ny sak, der hun er tiltalt for svindel i millionklassen og risikerer opp til tolv år i fengsel. Timosjenko nektet å møte i retten, og var ifølge en lege for syk til å kunne stille opp. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2