uk-mccartney-avlytt-F - Maccas ekskone sier hun ble avlyttet

Sir Paul McCartneys ekskone Heather Mills hevder at en britisk journalist avlyttet telefonen hennes. Avlyttingsskandalen i den britiske pressen tar dermed en ny vending.

Mills sa onsdag kveld på BBC-programmet Newsnight at en journalist i aviskonsernet Mirror Group snoket seg til opplysninger om at hun hadde kranglet med Sir Paul. Dette skjedde i 2001, da paret var kjærester.

- Han ringte meg og begynte å sitere ordrett fra meldinger på telefonsvareren min, hevdet Heather Mills på Newsnight.

Hun eksploderte og truet med å anmelde journalisten til politiet, og han lovet da at opplysningene han hadde funnet, ikke ville bli satt på trykk.

I juli måtte aviskongen Robert Murdoch stenge den britiske søndagsavisen News of the World etter avsløringer om at avisen hadde drevet omfattende telefonavlytting. Blant annet avlyttet den telefonsvareren til ei 13 år gammel jente som ble funnet drept.

Journalister i Mirror Group, som blant annet utgir avisene Daily Mirror, Sunday Mirror og The People, har innrømmet at telefonavlytting var utbredt også i denne avisgruppen. Men konsernledelsen hevder at deres ansatte ikke brøt loven. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2