uk-brann-F - Sorg og sjokk i Derby etter at fem barn døde i brann

Britisk politi mistenker mordbrann men utelukker ingenting etter at fem barn brant inne i et hus i den engelske byen Derby fredag morgen. En kvinne på 28 år og en mann på 38 år er pågrepet.

Både mannen og kvinnen kommer fra Derby, og de ble pågrepet på to ulike steder fredag. Barna som mistet livet i brannen, var i alderen fem til ti år og var søsken. Deres 13 år gamle bror ligger kritisk skadd på sykehus i Birmingham, melder BBC.

I alt seks barn og to voksne ble brakt til sykehus for behandling.

Faren i familien får ros fra politiet for å ha gjort svært modige forsøk på å redde barna. Han skal ha i alt 17 barn og er en kjent mann i lokalmiljøet som følge av flere TV-opptredener. Blant annet deltok han i en dokumentar i TV-kanalen ITV i 2007.

– Ingen kan kalle ham en dårlig far. Dette var trist å høre, og mine tanker er hos familien, sier Widdecombe i en kommentar til tragedien.

Medieoppmerksomheten om familien startet i 2006 da familiefaren søkte kommunen om et større hus der han kunne bo sammen med sin kone, kjæreste og sine 14 barn.

Alle barna gikk på en katolsk barneskole i nærheten, og også skolen har sendt sine kondolanser til familien.

– De forsøkte forgjeves å redde livet til barna i huset, sa Sean Frayn i grevskapet Derbyshires brannvesen. I alt åtte personer bodde i huset på permanent basis, men det antas at flere andre bodde der i perioder.

Ifølge politiets talsmenn lå familiefaren og sov i første etasje i huset da brannen brøt ut.

Kvinnen som er mistenkt i forbindelse med brannen, skal ha blitt pågrepet på et annet sted i Derby enn der familien bor.

Politiet regner med at etterforskningen kommer til å bli lang og omfattende. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2