HAR REAGERT TIDLIGERE: Utenriksminister Jonas Gahr Støre. (Foto: Arne Kristiansen)
HAR REAGERT TIDLIGERE: Utenriksminister Jonas Gahr Støre. (Foto: Arne Kristiansen)

UD har ikke fått Gaza-invitasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre diskuterer en mulig reise til Gazastripen med europeiske kolleger, men har ikke fått noen invitasjon fra Israel ennå.

Norge nevnes i forbindelse med den europeiske ministerdelegasjonen Israels utenriksminister ønsker skal besøke Gazastripen.

Avviser humanitær krise

Israel avviser at blokaden av Gazastripen har ført til en humanitær krise. Utenriksminister Avigdor Lieberman har derfor invitert sin italienske kollega Franco Frattini til å ta med seg andre europeiske utenriksministre til Gaza for ved selvsyn å vurdere situasjonen.

Israelske medier skrev fredag at Lieberman har foreslått en delegasjon bestående av utenriksministre fra blant annet Frankrike, Storbritannia, Tyskland og Norge. Men UD og utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) har ikke mottatt en slik forespørsel ennå.

Vurderer reise

– Støre har ikke mottatt noen invitasjon fra Israel, men han er i diskusjon med andre europeiske utenriksministre om en mulig reise til Gaza. Han vurderer når det er mulig og hensiktsmessig å besøke Gazastripen, sa kommunikasjonsrådgiver Bjørn Svenungsen i UD til NTB lørdag.

Frattini sier han «har notert seg det israelske forslaget» og skal svare på forespørselen etter å ha diskutert saken med europeiske kolleger. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2