tyskl-stimuler-nei-F - Tysk finansminister sier nei til nye stimuleringstiltak

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble sier nei til nye store stimuleringstiltak for å styrke økonomiene og bekjempe gjeldskrisen i eurolandene. Han tror slike tiltak vil være til ingen nytte.

Schäuble, en politisk veteran og en tungvekter blant dagens tyske ledere, sa tirsdag i nasjonalforsamlingen i Berlin at den siste tidens tilbakeslag i konjunkturene med langsommere enn ventet vekst i virkeligheten er tegn på en økonomisk normalisering. Han tror likevel at Tyskland kan få en økonomisk vekst på rundt 3 prosent i år.

- En kortsiktig stimulering av etterspørselen vil ikke hjelpe, framholdt Schäuble, som likevel ikke ville snakke om en resesjon, det vil si en varig nedgang i den tyske økonomien. - En resesjon ser helt annerledes ut, framholdt den tyske finansministeren.

Schäuble holdt sitt innlegg ved begynnelsen av behandlingen av forslaget til tysk statsbudsjett for 2012. Dette forslaget er ifølge nyhetsbyrået DPA gjort opp med en utgiftsside på til sammen 306 milliarder euro eller 2,350 milliarder kroner, og forutsetter nye statlige låneopptak på 27,2 milliarder euro eller 209 milliarder kroner.

Låneopptakene i inneværende budsjettår ventes å komme opp i rundt 30 milliarder euro eller vel 230 milliarder euro. Enkelte økonomiske politikere i de konservative regjeringspartiene CDU/CSU og deres høyreliberale koalisjonspartner FDP ønsker å kutte låneopptakene enda mer enn finansminister Schäuble foreslår. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2