tyrkia-skjelv-F - Antall døde stigende etter jordskjelv i Tyrkia

Mer enn 200 mennesker er bekreftet døde etter det kraftige jordskjelvet i Tyrkia søndag. Redningsarbeidere søkte i ruinene gjennom hele natten for å finne overlevende.

Hittil er 100 personer bekreftet døde i byen Van og 117 i byen Ercis etter jordskjelvet i det sørøstlige Tyrkia, ifølge innenriksminister Naim Sahin. Det er ventet at tallet vil stige ytterligere, og flere hundre er meldt savnet.

Jordskjelvet hadde en styrke på 7,2. Det startet klokka 12.41 søndag og varte i rundt 25 sekunder. I ettertid har en rekke etterskjelv rammet regionen.

Gjennom hele natten gravde overlevende og redningsarbeidere i ruinene med hendene og med spader, og det ble hørt rop fra overlevende.

Ifølge statsminister Tayyip Erdogan er det uvisst hvor mange som er fanget under sammenraste bygninger. Han frykter det verste i landsbyer i avsidesliggende strøk som det er vanskelig å nå fram til.

– Fordi bygningene er lagd av leirstein, er de mer sårbare for jordskjelv. Jeg må dessverre meddele at nesten alle bygninger i slike landsbyer er ødelagt, sier han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2