Tusenvis av hjemløse asylsøkere fra Moria-leiren skal innkvarteres på skip

Tusenvis av asylsøkere som står uten tak over hodet etter brannen i Moria-leiren på Lesvos, skal innkvarteres på skip og i telt, opplyser greske myndigheter.

HJEMLØSE: Flyktninger fra Moria-leiren er hjemløse etter at deres spartanske hjem brant ned. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters
HJEMLØSE: Flyktninger fra Moria-leiren er hjemløse etter at deres spartanske hjem brant ned. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters

Migrasjonsminister Notis Mitarakis kunne onsdag bekrefte at ingen mistet livet eller ble skadd i brannen som brøt ut i leiren natt til onsdag, ifølge avisen Kathimerini.

Leiren har huset i underkant av 13.000 mennesker, som nå skal innkvarteres i en ferje, to marinefartøy og i rundt 3500 telt, opplyste Mitarakis på en pressekonferanse på Lesvos onsdag.

Ferjen skal etter planen ankomme onsdag kveld, mens de to marinefartøyene ankommer på torsdag.

Ministeren sa også at 408 enslige mindreårige vil flyttes til en annen leir på fastlandet nord i Hellas.

Myndighetene har så langt greid å finne åtte av de trettifem pasientene som var isolert i en særskilt bygning rett utenfor leiren etter å ha fått påvist koronasmitte.

Ifølge ministeren kommer Moria-leiren ikke til å bli gjenoppbygd. I stedet skal den erstattes av en lukket leir, men det er uklart når dette vil skje og hvem som eventuelt skal innkvarteres der.