MASSEDEMO: Tusenvis av egyptere samlet seg fredag på Tahrir plassen i Kairo for å presse det styrende militærrådet i Egypt til å øke tempoet i reformarbeidet.  (Foto: Reuters)
MASSEDEMO: Tusenvis av egyptere samlet seg fredag på Tahrir plassen i Kairo for å presse det styrende militærrådet i Egypt til å øke tempoet i reformarbeidet. (Foto: Reuters)

Tusener samlet til demonstrasjon i Kairo

Tusenvis av egyptere samlet seg fredag på Tahrir-plassen i Kairo for å presse det styrende militærrådet i Egypt til å øke tempoet i reformarbeidet.

– Revolusjonen har brakt oss en viss frihet, men vi trenger enda mer, sa den 20 år gamle studenten Mohammed al-Sayed.

Flere titalls telt var fredag reist midt inne på plassen, som var sentrum for protestaksjonene fram mot president Hosni Mubaraks fall fra makten i februar i år. «Vår revolusjon fortsetter», sto det skrevet på et banner på plassen.

– Vi vil ikke være tålmodige lenger. Mubarak-regimet har fortsatt makten, sa læreren og aktivisten Gehad al-Gimsa, som i likhet med mange andre er skuffet over det de betrakter som et tregt tempo i reformarbeidet.

Sikkerhetsstyrkene overvåket ifølge en offentlig kilde demonstrasjonen fra avstand for å unngå mulige sammenstøt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2