Turister omkom i forlis i Vietnam

En båt med utenlandske turister om bord gikk ned i Halongbukta i Vietnam torsdag. Minst tolv personer mistet livet, blant dem to unge svenske kvinner.

Ifølge en lokal tjenestemann er ti av de døde utenlandske turister. To av de omkomne er svenske kvinner i begynnelsen av 20-årene, opplyser utenriksdepartementet i Stockholm.

De andre turistene som mistet livet, skal være fra USA, Russland, Storbritannia, Japan, Frankrike, Sveits og Vietnam. I tillegg døde en vietnamesisk tolk.

– Det hele tok mellom 30 sekunder og et minutt, forteller amerikaneren George Fosmire (23), som overlevde da han tok seg ut gjennom et vindu i båten.

Han frykter at kjæresten og en annen ung kvinne i samme kahytt mistet livet i ulykken.

Også to danske turister klarte å redde seg i land da båten sank tidlig på morgenen, mens passasjerene fortsatt lå og sov. Til sammen overlevde ni turister og seks besetningsmedlemmer.

Halongbukta ligger om lag 20 mil nordøst for Hanoi og er en av Vietnams fremste turistattraksjoner. Området er kjent for sine mange små øyer som skyter opp av vannet som grønne sukkertopper. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2