NORDMENN TIL GAZA: Israel er forberedt på å avskjære den nye konvoien som snart setter kursen mot Gazastripen. Ni nordmenn skal være med.  (Foto: Ariel Schalit, © ASC MH ABA WS**LON** EHA AMB**LO)
NORDMENN TIL GAZA: Israel er forberedt på å avskjære den nye konvoien som snart setter kursen mot Gazastripen. Ni nordmenn skal være med. (Foto: Ariel Schalit, © ASC MH ABA WS**LON** EHA AMB**LO)

To nye nordmenn blir med i Gaza-flåten

Ytterligere to nordmenn skal delta i «Frihetsflåten II», som har som mål å bryte Israels blokade av Gazastripen.

De to nye norske deltakerne er Johnny Leo Johansen fra Fredrikstad og Gunnar Rutle fra Ålesund, melder Ship to Gaza Norway.

Rutle er tillitsvalgt i Utdanningsforbundet, mens Johansen er frilansfotograf for Fredriksstad Blad.

Les også: – Sabotasje mot skip med norske Gaza-aktivister

Ni nordmenn til Gaza

De to har fått plass på en båt med italienske og nederlandske aktivister, mens de sju andre nordmennene skal seile sammen med svenske og greske aktivister på fartøyet Juliano.

Båten er nå inne til reparasjon på grunn av skader på propellen.

Raser mot sabotasje

Aksjonistene fremholder at flere av båtene er blitt ødelagt mens de har ligget til kai i Pireus, og de er rasende på det de mener er Israels forsøk på å stanse konvoien, både med sabotasje og ved å presse greske myndigheter til ikke å gi seilingstillatelser

Torsdag varslet aksjonistene at båtene vil forlate Pireus idet Juliano er ferdig reparert uansett om papirene er i orden eller ikke.

Reparasjonen er ventet sluttført senest lørdag, ifølge aksjonistene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2