- To milliarder kan rammes ved H1N1-pandemi

Verdens helseorganisasjon (WHO) anslår at en tredel av verdens befolkning kan rammes av H1N1-influensaen dersom den utvikler seg til en pandemi.

- Hvis en ser på tidligere pandemier, er det fornuftig å anslå at en tredel av verdens befolkning i så fall blir smittet, sier WHOs fungerende visedirektør, Keiji Fukuda.

WHO påpeker dette for å forsvare seg mot kritikere som mener organisasjonen har overreagert, ettersom de fleste H1N1-tilfellene har vist seg å være milde.

- WHO må ta hensyn til at ved en full pandemi så vil det, også dersom bare en liten prosentandel utvikler alvorlig sykdom eller omkommer, være et høyt antall personer som rammes, sier Fukuda.

Han understreker likevel at estimatet er basert på tidligere pandemier, at ting er annerledes nå og at det er veldig tidlig å skulle forutsi hvor mange som kommer til å omkomme eller bli smittet av influensaen.

Hittil er det registrert 44 dødsfall forårsaket av H1N1-influensa i Mexico, og to i USA. Mer enn 2350 er smittet på verdensbasis, og viruset er bekreftet i 24 land. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2