thai-bråk-parlementet-F - Gulskjortene omringer nasjonalforsamlingen i Bangkok

Thailands gulskjorter er igjen på krigsstien. Fredag blokkerte de nasjonalforsamlingen i Bangkok i protest mot et forslag som kan åpne for at eks-statsminister Thaksin Shinawatra kan komme hjem.

Gulskjortene, som har sterk støtte i militæret, kongehuset og Bangkoks middelklasse, omringet bygningen og tvang nasjonalforsamlingens president til å utsette debatten om den såkalte forsoningsloven.

– Jeg har gitt ordre om at møtet utsettes på ubestemt tid for å verne om ro og fred i landet. Vi vil måtte vurdere situasjonen før vi beslutter når møtet kan holdes igjen, sier nasjonalforsamlingens president Somsak Kiatsuranont.

Kritikere mener at forslaget vil kunne føre til at Thaksin, eks-statsministeren og forretningsmannen som er dømt for korrupsjon og lever i eksil, vil kunne vende tilbake til Thailand uten å måtte sone korrupsjonsdommen.

Det er i dag Thaksins lillesøster, Yingluck Shinawatra, som er statsminister, men partiet hun leder anses å være under sterk innflytelse fra Thaksin. Partiet har støtte fra de såkalte rødskjortene, mens gulskjortene støtter opposisjonspartiet Folkealliansen for demokrati, som er imot forslaget som nasjonalforsamlingen skal stemme over. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2