Telereform i EU må reforhandles

Bekymring for rettighetene til internettbrukere førte til at EU-parlamentet onsdag sendte et forslag om reformer av Unionens telelover tilbake til forhandlingsbordet.

- Når en del av reformen blir avvist, sendes hele pakken tilbake for nye forhandlinger, sier Cathrine Trautmann, en fransk sosialist i EU-parlamentet.

Reformpakken har tre deler, og alle ble onsdag godtatt av EU-parlamentet. Men medlemmer av den grønne fraksjonen og den liberale fraksjonen, i tillegg til noen uavhengige medlemmer av forsamlingen, fikk gjennomslag for et tillegg som var ment å skulle styrke internettbrukeres rettigheter.

Tillegget skal gjør det vanskeligere for myndighetene å kutte internettilgangen til kunder som er mistenkt for ulovlig nedlasting eller andre lovbrudd. Ifølge tillegget skal ikke tilgangen kuttes før saken er behandlet i rettsapparatet.

EUs teleministre møtes 12. juni og kan da godkjenne tillegget, dersom de ønsker å unngå nye forhandlingsrunder.

- EU-kommisjonen skal nå sammen med ministerrådet se om det er mulig å komme til enighet om dette 12. juni. Denne reformpakken er altfor viktig til å veltes av denne saken, sier en talsmann for EUs telekommissær Viviane Reding. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2