Tamiltigrene appellerer til Kina og Russland

Ledelsen for den tamilske separatistorganisasjonen LTTE på Sri Lanka ber Kina og Russland bidra til å få en diskusjon om tamilenes skjebne i FNs sikkerhetsråd.

– Den srilankiske staten nekter ikke bare den tamilske nasjonen suverenitet, men fører også en folkemordkrig mot dem av katastrofale dimensjoner, sier lederen for LTTEs (Liberation Tigers of Tamil Eelam) politiske gren B. Nadesan til den tamilske nettavisen TamilNet.

– Vi ber Kina, Russland og alle makter i verden om ikke å ignorere de siviles skjebne, sa han til TamilNet i en kommentar til at verken Kina eller Russland var innstilt på å ta situasjonen på Sri Lanka opp på nytt i Sikkerhetsrådet.

På Sri Lanka meldte regjeringshæren fredag at den har funnet enda en forlatt, hemmelig flåtebase som har tilhørt Tamiltigrene.

Ifølge regjeringens opplysninger er de tamilske separatistenes væpnede styrker og et stort antall sivile trengt sammen på et 28 kvadratkilometer stort område ved Mullaittivu på nordøstkysten av øystaten.

Det er strid om hvor mange sivile som er der, og tallene varierer fra 70.000 til 150.000. Det er også motstridende beskyldninger om hvem som hindrer de sivile i å forlate krigsområdet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2