Tamiler boikottet lokalvalg på Sri Lanka

Blandede resultater og svært lav valgdeltakelse preget det første valget i de tamilske delene av Sri Lanka etter at borgerkrigen tok slutt.

I byen Jaffna, hvor det væpnede tamilske opprøret hadde sitt arnested, satt 77 prosent av de stemmeberettigede hjemme under lokalvalget lørdag. Regjeringskoalisjonen kunne likevel erklære seier da de offisielle resultatene viste at koalisjonen hadde kapret flertallet av setene i lokalforsamlingen.

Den srilankiske regjeringen vil etter all sannsynlighet tolke resultatet som en støtteerklæring til krigen mot LTTE-geriljaen og myndighetenes innsats for å normalisere forholdene i landsdelen etter at krigen ble avsluttet. Men kritiske røster mener valget ikke burde ha vært holdt nå i det hele tatt.

- Det var ikke riktig å holde valg på dette tidspunktet. Befolkningen i Jaffna har andre ting å tenke på, blant annet situasjonen for de internt fordrevne, sier Paikiasothy Saravanamuttu fra den lokale tankesmia Senter for politiske alternativer.

Både Jaffna og Vavuniya ligger rett utenfor området hvor LTTE-geriljaen tidligere var enehersker i det som i praksis var en egen tamilsk stat. Begge byene ble ofte rammet av voldshandlinger i løpet av den 25 år lange borgerkrigen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2