syria-sivile-rødekors-F - – Sivile lever under umenneskelig press i Syria

Syrias sivile får ikke den hjelpen de har krav på, og Norge må presse på for at mer humanitær hjelp skal nå fram til voldsherjede områder, mener Røde Kors.

– Sivilbefolkningen lever under umenneskelig press, og mange blir direkte rammet av voldshandlinger, sier president i Røde Kors, Sven Mollekleiv.

– De risikerer livet ved å gå utenfor hjemmet for å skaffe mat til familien, kronisk syke får ikke medisiner, gravide får ikke den medisinske hjelpen de trenger og sårede får ikke hjelp til å komme til behandling, fortsetter han.

Fredag møtes arabiske og vestlige land til en Syria-konferanse i Tunisa, hvor de blant annet skal diskutere muligheten for en våpenhvile for å få fram nødhjelp.

– Syrias befolkning fortjener at vi alle gjør mer for å gi dem den beskyttelsen de har krav på ifølge menneskerettighetene, påpeker Mollekleiv.

Røde Kors ber norske myndigheter jobbe for at verdenssamfunnet skal øve ytterligere press på partene i konflikten for å få inn mer humanitær hjelp til de rammede områdene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2