NY DØDSSTRAFF LOV: Loven medfører dødsstraff for alle som får tak i våpen eller bidrar til å skaffa våpen i den hensikt å begå terrorhandlinger, ifølge det statlige nyhetsbyrået SANA. (Foto: AP Photo/ Sham News Network, via APTN/Ap)
NY DØDSSTRAFF LOV: Loven medfører dødsstraff for alle som får tak i våpen eller bidrar til å skaffa våpen i den hensikt å begå terrorhandlinger, ifølge det statlige nyhetsbyrået SANA. (Foto: AP Photo/ Sham News Network, via APTN/Ap)

Syria innfører dødsstraff for å væpne «terrorister»

– Loven betyr dødsstraff for alle som får tak i våpen eller bidrar til å skaffe våpen i den hensikt å begå terrorhandlinger.

Syrias president Bashar al-Assad har underskrevet en lov som innfører dødsstraff for alle som gir våpen til «terrorister», melder statlige medier.

Syria har den siste tiden blitt stadig sterkere preget av harde kamper mellom opprørere og avhoppere fra regjeringshæren.

– Loven betyr dødsstraff for alle som får tak i våpen eller bidrar til å skaffe våpen i den hensikt å begå terrorhandlinger, melder det statlige nyhetsbyrået SANA.

Presidentdekretet innfører også livsvarig fengsel og straffarbeid for våpensmugling som utføres «i vinnings hensikt eller for å utføre terrorhandlinger».

Avhoppere drept og såret

Minst 100 avhoppere fra den syriske hæren ble drept eller såret i kamper med regjeringsstyrker tirsdag, ifølge en menneskerettighetsgruppe.

Sammenstøtene skjedde i provinsen Idlib på grensen mot Tyrkia hvor det de siste dagene har rast harde kamper, først og fremst mellom landsbyene Kafruwed og Al-Fatira.

– Flere titalls sivile, blant dem mange aktivister, er også omringet av den syriske hæren i Kafruwed, opplyser gruppen Syrian Observatory for Human Rights, som ber Den arabiske liga om umiddelbart å gripe inn for å stanse en massakre i Idlib.

Samtidig sier Nabil Elaraby, generalsekretær i Den arabiske liga, at observatører fra organisasjonen kan komme på plass i Syria innen utgangen av måneden.

– Minst 5000 drept siden mars

Observatørene skal etter planen følge med på om Syria overholder forpliktelsene i en arabisk fredsplan for å få slutt på de blodige aksjonene mot opposisjonelle i landet.

Regimet til president Bashar al-Assad har godtatt at 150 observatører fra ligaen blir utplassert i landet.

Over 5.000 mennesker er drept i Syria siden opprøret mot Assad-regimet startet i mars, ifølge FN.

Les mer: FN: Nærmere 5.000 drept i Syria

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2