syria-fn-reax-F - SNC ber FN ta affære etter kraftig angrep i Syria

Opposisjonsgruppen Syrias nasjonale råd (SNC) oppfordrer FNs sikkerhetsråd til å handle umiddelbart etter at minst 50 personer ble drept i et granatangrep i landsbyen Houla fredag.

– Mer enn 110 personer ble drept, halvparten av dem barn, av syriske sikkerhetsstyrker i Houla. Noen av ofrene ble truffet av kraftige våpen, mens andre, hele familier, ble massakrert, sier SNCs talskvinne Basma Kodmani i en uttalelse.

– Syrias nasjonale råd oppfordrer FNs sikkerhetsråd til å innkalle til krisemøte for å vurdere situasjonen i Houla og avgjøre FNs ansvar i lys av slike massedrap, fordrivelser og tvungen migrasjon fra hele nabolag, sier hun.

SNCs tall på drepte er mer enn dobbelt så høyt som det eksilgruppen Syrisk observatorium for menneskerettigheter opererer med. Gruppen sa fredag kveld at tallet på drepte etter angrepet var minst 50.

Ifølge aktivister begynte de syriske sikkerhetsstyrkene å skyte med granater mot Houla fredag kveld. Tidligere fredag kom det meldinger om en rekke andre sammenstøt rundt om i Syria, som skal ha kostet flere titalls mennesker livet.

Ifølge syriske aktivister har mer enn 12.600 mennesker mistet livet i konflikten i Syria, mens FN mener at rundt 10.000 er drept. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2