Symbolsk seier for Biden under kontroversielt besøk

Bidens kontroversielle besøk til Saudi-Arabia fredag har møtt hard kritikk i USA. Reisen begynner med en symbolseier for Biden og en utstrakt hånd fra Saudi-Arabia til Israel.

ARKIVFOTO: Den kontroversielle Prince Mohammad bin Salman er konprins, visestatsminiser og forsvarsminister i Saudi-Arabia. Han er den syvende sønnen av kong Salman bin Abdulaziz, og den eldste av tre sønner som kongen har fått med sin tredje kone. Mohammed bin Salman kontrollerer sin fars regjering og regnes som den egentlige statslederen i Saudi-Arabia.
ARKIVFOTO: Den kontroversielle Prince Mohammad bin Salman er konprins, visestatsminiser og forsvarsminister i Saudi-Arabia. Han er den syvende sønnen av kong Salman bin Abdulaziz, og den eldste av tre sønner som kongen har fått med sin tredje kone. Mohammed bin Salman kontrollerer sin fars regjering og regnes som den egentlige statslederen i Saudi-Arabia. Foto: Stringer / AP / NTB .

Biden ankommer Saudi-Arabia fredag direkte fra Israel. Et flyforbud over Saudi-Arabia ville normalt ha hindret en slik reise, men nå er det trukket tilbake. Etter at Biden har tilbrakt onsdag og torsdag denne uken i Israel - med en tre timers visitt til Palestina innimellom - tar han fly direkte til Saudi-Arabia fredag morgen.Biden er raskt ute til å ønske den «historiske avgjørelsen» velkommen i en pressemelding. I USA har Biden blitt kritisert for at han bryter et valgløfte ved å bes