TIL NORGE: Kommer i juni. (Foto: Khin Maung Win, © KMW TT**TOK**)
TIL NORGE: Kommer i juni. (Foto: Khin Maung Win, © KMW TT**TOK**)

Suu Kyi kommer til Norge

Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi skal besøke Norge og Storbritannia i juni, opplyser partiet hennes.

– Vi kan bekrefte at utenriksministeren og Aung San Suu Kyi diskuterte besøket til Norge da de snakket sammen på telefonen søndag. Det planlegges ut fra at hun kommer i juni, sier kommunikasjonsrådgiver Svein Atle Michelsen i UD til NTB.

Det er første gang hun forlater Myanmar på 24 år. Ifølge nyhetsbyrået Reuters er hun blitt invitert av både Norge og Storbritannia.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre besøkte Myanmar i slutten av januar. Allerede da sa Suu Kyi til norsk presse at hun ønsket å besøke Norge etter valget i Myanmar 1. april.

LES OGSÅ: Aung San Suu Kyi takka bergensarane

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er hun blitt invitert av både Norge og Storbritannia. I 1990 ble hun satt i husarrest og har vært holdt som fange av militærjuntaen gjennom mesteparten av de siste 22 årene. Året etter, i 1991, ble hun tildelt Nobels fredspris in absentia, og hun har ennå ikke fått holde sin Nobel-tale.

På turen skal hun besøke den britiske byen Oxford, hvor hun gikk på universitetet på 70-tallet, ifølge Nyan Win, talsperson for Nasjonalligaen for demokrati (NLD).

LES OGSÅ: Støre inviterte Aung San Suu Kyi til Norge

– Jeg vet ikke den nøyaktige datoen ennå, sier Win.

Suu Kyis parti vant 43 av de 44 mandatene i nasjonalforsamlingen som var på valg i begynnelsen av april. Seieren ga for første gang opposisjonsleder Suu Kyi en plass i nasjonalforsamlingen.

LES OGSÅ: Har Aung San Suu Kyi sviktet kampen for frihet?

(©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2