Streiker kan forstyrre OL i London

Omfattende streiker kan skape store problemer under de olympiske sommerlekene i London, som innledes om vel en uke. Britisk politi skjerper beredskapen for å avverge terrorangrep.

Ansatte i passkontrollen på britiske flyplasser varslet torsdag at de går til streik 26. juli, dagen før lekene åpnes. Streiken varer bare en dag, men vil bli fulgt av overtidsnekt i perioden fra 27. juli til 20. august, opplyste fagforbundet PCS torsdag.

Samtidig kunngjorde lokomotivførernes forbund ASLEF at flere hundre av dets medlemmer legger ned arbeidet i tre dager under OL. Denne streiken gjelder pensjonsrettigheter og kan ramme hundretusenvis av togreisende hver dag.

Transporten vil bli en av de viktigste prøvesteinene for London-OL. Det fins ikke mange parkeringsplasser nær OL-arenaene, og arrangørene forutsetter at tilskuere skal komme med kollektive transportmidler, på sykkel eller til fots, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Den britiske påtalemyndigheten har reist siktelse mot fire menn og en kvinne som for to ukers tid siden ble arrestert på mistanke om at de forberedte terrorangrep mot London-lekene. Tre av mennene skal ha kommet tilbake til Storbritannia fra opphold i terrorleirer i Pakistan. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2