Stormy Daniels i nytt intervju: – Skummelt

Pornoskuespilleren som er i sentrum for tiltalen mot tidligere president Donald Trump, lar seg intervjue av Piers Morgan.

I FOKUS: Stormy Daniels er en sentral person i tiltalen mot Donald Trump. I et ferskt intervju med Piers Morgan Uncensored, sier hun at hun gjerne vil vitne i rettssaken mot den tidligere presidenten. Arkivfoto/
I FOKUS: Stormy Daniels er en sentral person i tiltalen mot Donald Trump. I et ferskt intervju med Piers Morgan Uncensored, sier hun at hun gjerne vil vitne i rettssaken mot den tidligere presidenten. Arkivfoto/ Foto: Markus Schreiber

Det eksklusive intervjuet med Stormy Daniels sendes ikke før torsdag kveld, men allerede nå kommer det små drypp av informasjon om hva som kommer fram.

Hun sier blant annet at hun ønsker å vitne i en rettsak mot Trump.

– Det er skummelt å være en offentlig person, men jeg ser fram til det. Jeg har ingenting å skjule. Jeg er den eneste som har fortalt sannheten, sier hun.

– Ingen kan legge mer skam på meg nå, sier hun med et smil.

Hun mener at hun hadde framstått som lite troverdig hvis hun nektet å vitne, og hvis hun ikke skulle bli innkalt, hadde hun reagert negativt på det.

– Da hadde det føltes som et forsøk på å stue meg vekk. Folk hadde tenkt at de visste noe om meg som gjorde meg lite troverdig eller at jeg ikke ble betraktet som et godt vitne, svarer Daniels.

Statsadvokaten i New York, Alvin Brigg, har sagt de ønsker at selve rettssaken mot Trump starter i begynnelsen av januar 2024. Trumps advokater mener rettssaken heller bør starte på vårparten.

På spørsmål om hva Daniels mener om en potensiell fengselsstraff, svarer hun:

– Jeg synes ikke forbrytelsen mot meg er nok til å fengsle noen, men hvis han finnes skyldig i noen av de andre tiltalepunktene, så absolutt. Hvis ikke åpner det døren for at andre personer også kan slippe unna med ting, sier hun.

Donald Trump er den første amerikanske ekspresidenten som er tiltalt i en straffesak. Selv har han sagt seg ikke skyldig på samtlige 34 tiltalepunkter.

Trump hevder tiltalen mot ham er et forsøk på innblanding i presidentvalget neste år.

VALGKAMP: President Donald Trump dro rett fra rettshøringen til hjemmet sitt i Mar-a-Lago hvor han fortsatte valgkampen mot neste års presidentvalg. Foto: Rebecca Blackwell
VALGKAMP: President Donald Trump dro rett fra rettshøringen til hjemmet sitt i Mar-a-Lago hvor han fortsatte valgkampen mot neste års presidentvalg. Foto: Rebecca Blackwell

De 34 punktene i den 16 sider lange tiltalen omtaler forsøk på å dekke over annen kriminalitet.

Tiltalen gjelder i hovedsak forfalskning av regnskap, blant annet ved uriktig bokføring av betaling av såkalte hysjpenger til to kvinner og en dørvakt ved Trump Tower i New York. De to kvinnene er Stormy Daniels, og tidligere playboymodell, Karen McDougal.

Stormy Daniels mottok 130.000 dollar, tilsvarende 1,34 millioner kroner få dager før presidentvalget i 2016 for å holde munn om et seksuelt forhold hun sier hun har hatt med Trump tilbake i 2006.

Måten betalingen ble utført og bokført utgjør en stor del av tiltalen.

Neste rettsmøte er berammet til 4. desember.