storbritannia-streik-F - Varsler flyforsinkelser i Storbritannia

Britiske flyplasser advarer reisende mot forsinkelser torsdag. I protest mot pensjonsreformer går 600.000 britiske lærere og tjenestemenn ut i streik.

- Personer som reiser til Storbritannia, kan oppleve forsinkelser ved grensekontrollen torsdag, lyder en uttalelse på Storbritannias grensebyrås nettside. Grensevakter er blant dem som går ut i streik, men hvor stor påvirkning det får, vil variere mellom ulike havner, flyplasser og jernbanestasjoner.

BAA, som driver flere flyplasser i Storbritannia, varslet onsdag at reisende med fly vil kunne møte forsinkelser.

Streiken vil ramme hele landet og er den største siden koalisjonsregjeringen tiltrådte i fjor. 85 prosent av skolene i England og Wales vil holde stengt, i tillegg til skattekontorer og domstoler. En fagforening advarer mot at streiken kan være starten på den alvorligste uroen i Storbritannias industri siden 1926.

Statsminister David Cameron prøvde tirsdag å overtale de fire fagforeningene som har varslet streik, til å ombestemme seg.

- Streiken er feil - for dere, for folket dere tjener, og for landets beste, sa Cameron og la til at «det er endringene vi foreslår, som er riktige», og at uten disse vil pensjonssystemet stå i fare for å bryte sammen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2