Stor flyktningstrøm til italiensk øy

Rundt 4.000 nordafrikanske flyktninger, de aller fleste tunisiere, har den siste tiden kommet til den italienske middelhavsøya Lampedusa. Menneskestrømmen øker for hver dag som går.

Søndag kom over 300 nye båtflyktninger til Lampedusa, etter at det lørdag ble talt 378, opplyser lokale tjenestemenn. Lokalbefolkningen klager over flyktningstrømmen, og regjeringen i Italia vil ta saken opp med den nye regjeringen i Tunis.

Flyktningmottaket på Lampedusa, som var beregnet på 850 mennesker, er fullstendig overfylt.

- Den humanitære situasjonen er uverdig, det hersker mangel på alt, til og med på drikkevann, sier hjelpearbeidere til den italienske fjernsynsstasjonen RAI.

- Lampedusa står i fare for å eksplodere, tilføyer den lokale borgermesteren Dino de Rubeis. Han krever at regjeringen i Roma griper inn for å gjenopprette normale forhold på øya, som ligger 113 kilometer fra Tunisia og har rundt 4.500 innbyggere.

Innbyggerne har bedt de italienske sentralmyndighetene sende et marinefartøy til Lampedusa for å evakuere om lag 1.000 flyktninger fra øya til mottak andre steder i Italia. De tar også til orde for en luftbru som kan flytte flyktningene til andre områder. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2