Stor demonstrasjon mot atomkraft i Japan

Titusener av japanere demonstrerte mot atomkraft dagen før toårsmarkeringen for tsunamien som utløste krisen i Fukushima.

Mer enn 15.000 mennesker mistet livet i tsunamien som skylte inn over de nordlige delene av landet etter et kraftig jordskjelv 11. mars 2011. Flere tusen av ofrene ble aldri funnet.

Vannmengdene strømmet også inn i atomkraftverket Fukushima Daiichi og utløste en krise som førte til betydelige utslipp av radioaktive stoffer – den verste atomulykken verden har sett siden Tsjernobyl i 1986.

Ulykken har skapt uro blant japanerne, og titusener deltok søndag i demonstrasjonen mot atomkraft som ble holdt i Hibiyaparken i sentrum av Tokyo.

– Det blir viktigere og viktigere for oss å protestere. Jeg gjør dette for mine barn. Vi har ikke råd til å overlate dette atomsølet til dem. Folket og mediene har allerede begynt å glemme Fukushima og det som skjedde der, sa en 32 år gammel tobarnsmor som deltok i demonstrasjonsmarsjen.

I alt 160.000 mennesker ble evakuert fra områdene rundt Fukushima Daiichi på grunn av utslippene i 2011, og mange av dem vil aldri vende tilbake. Det er også innført forbud mot salg av landbruksprodukter fra området. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2