Sterk kritikk av kabinpersonalet etter flydramaet

Et ektepar fra Ålesund fikk begge beinbrudd i den dramatiske flybrannen i Tyrkia natt til søndag. De og mange andre passasjerer kritiserer kabinpersonalets opptreden.

Charterflyet med 189 turister om bord, de fleste av dem nordmenn, tok fyr på rullebanen rett før avgang fra Antalya i Tyrkia. Panikken spredte seg blant passasjerene da flammene sto ut av cockpiten. Reidar Falch Jørgensen (59) fikk brudd i ene foten, mens kona Kjersti Kristiansen (59) fikk flere kompliserte brudd etter at hun falt rundt 4 meter ned fra flyvingen, skriver Sunnmørsposten.

– Mange i besetningen fikk også panikk. Blant de aller første som evakuerte flyet, var flyvertinnene. Etter at det begynte å komme røyk bakover i kabinen, så vi ikke noe til dem, sier Jørgensen.

Besetningen var heller ikke på bussen bort fra flyet, eller da ekteparet måtte vente lenge på behandling i en av flyplassbygningene.

– Jeg vil ikke være for bastant, men jeg mener at det kanskje bør stilles strengere krav til flyselskapene sin håndtering av slike situasjoner, sier Jørgensen.

Søndag ettermiddag var politiet på sykehuset i Antalya for å ta opp forklaring fra nordmennene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2