Spansk tråler frigitt av pirater

Etter nesten sju uker i sjørøvernes vold er de 36 besetningsmedlemmene på den spanske tråleren Alakrana satt fri. Sjørøverne sier Spania betalte over 2,5 millioner euro i løsepenger for fartøyet.

Den spanske statsministeren Jose Luis Rodriguez Zapatero opplyste tirsdag at mannskapet var brakt i sikkerhet. Han ville verken bekrefte eller benekte at piratene sitter igjen med et beløp tilsvarende nesten 21 millioner norske kroner.

- Regjeringen gjorde det den måtte gjøre, var alt regjeringssjefen ville si.

Sjørøvernes talsmann Said Abdulle ville ifølge nyhetsbyrået AFP heller ikke si noe om hvem som betalte løsepengene eller hvordan pengene ble overlevert.

Alakrana var tirsdag på vei mot øygruppen Seychellene i Indiahavet øst for det afrikanske fastlandet. Tunfisktråleren som har hjemmehavn i Bermeo nord i Spania, ble kapret av sjørøverne utenfor kysten av Somalia 2. oktober.

Den angivelige utbetalingen av et millionbeløp i løsepenger viser hvorfor sjørøveriet øker utenfor Somalia, skriver nyhetsbyrået AP. Folk i det fattige og krigsherjede landet ser på skipskapringer som en lett og forholdsvis trygg måte å bli rike på. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2