spania-måling - Stort flertall for de konservative i Spania

Spanias største opposisjonsparti, Partido Popular, ligger an til å vinne en knusende seier over den sittende regjeringen i valget om fire måneder, ifølge en fersk måling.

Meningsmålingen som ble publisert i den spanske avisa El Pais søndag, viser at det konservative partiet Partido Popular (PP) trolig vil ta tilbake regjeringsmakten ved valget 20. november. Trolig vil de også få flertall i begge kamrene i nasjonalforsamlingen etter åtte år i opposisjon, skriver avisa.

Meningsmålingen viser at 44,8 prosent av velgerne ønsker å stemme på PP, mens 30,8 prosent av velgerne vil støtte Spanias statsminister Jose Luis Rodriguez Zapatero og sosialistpartiet.

PP er allerede Spanias største opposisjonsparti med 153 av 350 representanter i nasjonalforsamlingens førstekammer, og er partiet med flest representanter i et spanske senatet.

Zapatero kunngjorde fredag at valget i Spania blir framskyndet fra mars neste år til november, etter press både fra opposisjonen og egne rekker.

Meningsmålingen søndag viser også at hele 77 prosent av sosialistenes velgere tror det er uunngåelig at de konservative vinner. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2