snokaos (Foto: Scanpix)
snokaos (Foto: Scanpix)

Snøkaos på veier og flyplasser i Sverige

Kraftig snøvær førte til kaos på veier, jernbaner og flyplasser over store deler av Sverige onsdag. På Arlanda stanset nesten all flytrafikk, og i Stockholm måtte flere skoler stenge.

Titusener av flypassasjerer ble rammet av innstilte fly og forsinkelser til og fra Stockholms hovedflyplass.

– Man kan ikke bli lei seg i kaos. Det er bare å vente til det ordner seg på en eller annen måte, sa Esteban Acosta, som skulle ha reist til Costa Rica sammen med familien onsdag formiddag.

Problemene oppsto som følge av at det falt opptil 30 centimeter snø natt til onsdag. Og snøværet fortsatte utover dagen. Meteorologer har varslet av det vil avta, men også torsdag er det ventet snø i store deler av landet.

Det var lange køer foran ombookingsskrankene til SAS og Norwegian, og de som prøvde å ringe flyselskapene, måtte regne med lang ventetid.

Den mindre flyplassen Bromma kunne ta imot enkelte fly, mens det ikke var problemer på Skavsta. På flyplassene ved Göteborg og Malmö gikk trafikken som normalt. Årets første snøfall førte også til at London-flyplassene Stansted og Luton var stengt i morgentimene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2