Slik går det med jenta som ble født i ruinene

Bildene av det gråtende spedbarn som ble hentet ut av ruinene i Syria tirsdag gikk verden rundt. Slik går det med henne nå.

BLE FØDT I RUINENE: Denne lille jenta ble født i ruinene i Afrin nord for Aleppo. Foto: Ghaith Alsayed
BLE FØDT I RUINENE: Denne lille jenta ble født i ruinene i Afrin nord for Aleppo. Foto: Ghaith Alsayed

Den nyfødte jenta ble funnet i den lille byen Jinderis nordvest i Syria, nær den tyrkiske grensa mandag. Cirka ti timer etter det første skjelvet rammet regionen.

Moren fødte jenta mens hun var begravd under restene av en fem etasjer høy boligblokk som ble jevnet med jorda i jordskjelvet mandag. Det opplyser slektninger og en lege til nyhetsbyrået AP tirsdag.

Videoen av redningsmannen som løp bort med det nyfødte barnet, gikk verden rundt tirsdag formiddag:

Da barnet ble funnet var navlestrengen fortsatt festet til moren, Afraa Abu Hadiya. En nabo klippet over navlestrengen for å kunne få løs barnet.

Barnemoren var død da de to ble funnet.

Stabil

Den nyfødte jenta hadde en kroppstemperatur på 35 grader da hun ankom sykehuset. Hun hadde skrubbsår og blåmerker, men tilstanden hennes er stabil, opplyser sykehuset til AP.

Babyen er den eneste i familien som overlevde jordskjelvet, forteller en slektning av dem, Ramadan Sleiman.

Den lille jenta får hjelp på sykehuset i Afrin, Aleppo.. (AP Photo/Ghaith Alsayed) Foto: Ghaith Alsayed
Den lille jenta får hjelp på sykehuset i Afrin, Aleppo.. (AP Photo/Ghaith Alsayed) Foto: Ghaith Alsayed

Områdene rundt den krigsherjede byen Aleppo i Syria er et av de hardest rammede områdene i Syria etter jordskjelvet natt til mandag.

Store boligblokker ble i løpet av sekunder omgjort til hauger med betong, murstein og forvridde armeringsjern, og arbeidet med å gjennomsøke dem har som følge av mangel på maskiner og mannskap knapt startet mange steder.

Kamp mot klokken

Fremdeles pågår en desperat kamp mot klokken for å redde ut overlevende.

Flere enn 7200 mennesker er så langt bekreftet omkommet i jordskjelvet som rammet Tyrkia og Syria, ifølge oppdaterte tall fra begge land.

(©NTB/TV 2)