DANSET SEG INN I DRAGENS ÅR: Kineserne er nå gått inn i Dragens år. det nye året ble markert med fyrverkeri og dans. (Foto: Andy Wong/Ap)
DANSET SEG INN I DRAGENS ÅR: Kineserne er nå gått inn i Dragens år. det nye året ble markert med fyrverkeri og dans. (Foto: Andy Wong/Ap)

Slik feires Dragens år

Enorme mengder fyrverkeri ble sendt til værs da kineserne feiret at de går inn i dragens år.

Natt til mandag feiret flere hundre millioner kinerese at de nå går inn i Dragens år. Enorme mengder fyrverkeri, dragedans og velsignelser preget feiringen, da den gjeveste av de tolv kinesiske stjernetegnene, Dragen, skulle feires.

Dans og bønn

Også i mange andre asiatiske land feiret folk kinesisk nyttår natt til mandag. Mange hundre millioner mennesker har reist på besøk til foreldre og slektninger for å delta i festlighetene.

Dragedans sto på programmet mange steder, mens religiøse kinesere samlet seg til bønn ved pagoder og templer.

Lykke og makt

Folk som tror på astrologi, håper dragens år skal gi dem makt og velstand. Dragen regnes som det gjeveste av de tolv kinesiske stjernetegnene som følger etter hverandre i en syklus på like mange år.

Fantasidyret forbindes både med lykke, makt og keiserlig pomp og prakt.

Av den grunn planlegger svært mange kinesiske par å få barn i år, noe som kan bli en utfordring for fødeavdelinger på sykehus både i Kina og andre land med store kinesiske minoriteter.

Les også: Kinesiske kvinner går langt for å få barn i år

589456

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2