SAS kan vente enda flere erstatningskrav

SAS kan vente enda flere erstatningskrav, i første omgang fra tidligere fraktkunder som har betalt overpris som følge av det ulovlige prissamarbeidet flyselskapet er dømt for.

Et nederlandsk advokatfirma har fremmet et erstatningskrav på 500 millioner euro, over 4 milliarder kroner mot flyselskapene Air France, KLM og Martinair.

Dersom de får medhold i kravet, vil erstatningen etter alt å dømme bli fordelt på alle de ti flyselskapene som nylig ble dømt for ulovlig prissamarbeid, blant dem SAS, skriver den danske næringslivsavisen Børsen.

- Vi har saksøkt de tre flyselskapene på grunnlag av loven om solidarisk heftelse. Denne EU-loven sier at en virksomhet som er medlem av et kartell, skal betale for den skade som all kartellvirksomhet i kartellet har forårsaket, sier en talsmann for det nederlandske advokatfirmaet.

EU-kommisjonen ila nylig SAS Cargo en bot på 570 millioner kroner for ulovlig prissamarbeid. Ti andre flyselskap ble ilagt bøter på til sammen 6,5 milliarder kroner.

I 2008 påla justisdepartementet i USA selskapet å betale rundt 400 millioner kroner i erstatning, og i tillegg ligger det en kartellsak og venter ved en britisk domstol der British Airways forsøker å trekke SAS med i erstatningsbetalingen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2