SAS ber om skattesjekk av konkurrenter

SAS mener skattemyndighetene bør undersøke de øvrige flyselskapene i Skandinavia for å se om de opererer med ulovlige vilkår for sine ansatte. Norwegian avviser beskyldningen.

– Vi ser gjerne at myndighetene undersøker om det blant våre konkurrenter i Skandinavia er noen som bruker modeller som ikke er lovlige, sier SAS' danske konsernsjef Flemming J. Jensen til Politiken.

– Helt konkret ønsker vi å få undersøkt om det er selskap som benytter vilkår som innebærer at det verken betales skatt eller ytes sosial forsikring for de ansatte, sier han.

Jensen vil ikke navngi hvilke selskap han mener bør gås nærmere etter i sømmene, men særlig Norwegian og Ryanair har de siste månedene blitt kritisert for å benytte såkalt kreative bemanningsregler.

Både Norwegian og Ryanair hyrer i stor stil flygere via bemanningsbyråer med adresse i land med liberale skatteregler og lave lønninger.

Flygerne må selv beregne og betale inn skatt, og de er ikke alltid sikret pensjon, lønn under sykdom og andre sosiale goder. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2