Såret pakistansk barneaktivist flyttes

Tilstanden til en 14 år gammel pakistansk barneaktivist som ble skutt i hodet av Taliban, er fortsatt kritisk. Hun flyttes nå til Rawalpindi.

Legene sier at 14 år gamle Malala Yousafzai er på bedringens vei, men at tilstanden fortsatt er kritisk, og at hun har en 70 prosent sjanse for å overleve. Kulen ble fjernet under en operasjon onsdag, men hun har fått hjerneskader.

Hun har ligget i koma på et militærsykehus i Peshawar etter at hun ble skutt i hodet av Taliban på en skolebuss i Swat-dalen tirsdag. Men hun skal nå flyttes til et større sykehus i Rawalpindi.

Det har vært vurdert å sende henne til behandling i utlandet, men legene sier hun fortsatt ikke er i stand til å reise så langt. USA sier de er klar til å transportere henne og gi henne behandling om nødvendig.

Attentatet mot den Yousafzai blir fordømt over hele verden, og pakistanske myndigheter har utlovet en dusør på 100.000 dollar til den som fører dem til de to gjerningsmennene.

Stadig flere undrer seg over hvordan angrepet kunne skje, og hvordan gjerningsmennene bare spaserte bort i et område med mye politi og militære. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2