Samsung-seier i patentstrid mot Apple

Samsungs mobiltelefon Galaxy ligner veldig på Apples iPhone, men selskapet har ikke brutt Apples designpatent, avgjorde en sørkoreansk domstol fredag.

Den sørkoreanske kjennelsen kommer mens de to konkurrentene ligger i en global patentstrid der mye står på spill. Saken skal også behandles i en amerikansk domstol, og der vil Apple kreve over 2,5 milliarder dollar (nærmere 15 milliarder kroner) i erstatning av Samsung. Apple krever også et forbud mot at sørkoreanske Samsung får selge produkter som den amerikanske elektronikkgiganten mener bryter med dens patentrettigheter.

De to selskapene kontroller til sammen over halvparten av verdens smarttelefonmarked.

I kjennelsen til den sørkoreanske domstolen blir både Apple og Samsung dømt for å ha overtrådt hverandres patentrettigheter, men det gjelder andre produkter enn smarttelefoner.

Samsung har brutt med én av Apples patenter, mens Apple har brutt med to av Samsungs, ifølge kjennelsen. Som følge av dette ble Apple dømt til å betale 40 millioner won (drøyt 200.000 kroner) til Samsung, mens Samsung skal betale 25 millioner won (125.000 kroner) til Apple. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2