Sammenstøt etter fredagsbønnen i Kairo

Egyptisk politi og sikkerhetsstyrker skjøt med gummikuler mot demonstrantene som fredag samlet seg til nye protester i Kairo.

De største protestene fant sted i sentrum av den egyptiske hovedstaden etter fredagsbønnen i den store Al-Azhar-moskeen. Også utenfor en av boligene til presidentfamilien samlet demonstranter seg.

Mens de trampet på plakater med bilder av presidenten, ropte demonstrantene slagord som «Ned med Hosni Mubarak» "Reis, reis Mubarak, flyet venter".

Mange av dem kastet steiner og sand mot det store oppbudet av politi og sikkerhetsstyrker, som svarte med å skyte med gummikuler mot folkemassen. Politiet tok også i bruk tåregass og vannkanoner.

Blant dem som var til stede ved fredagsbønnen, var Egypts opposisjonsleder Mohamed ElBaradei. Han ble hindret i å forlate området av politiet.

Også i en rekke andre egyptiske byer, blant dem Alexandria, Suez og flere byer i Nildeltaet, kom det til voldsomme sammenstøt etter fredagsbønnen. I Alexandria samlet 4-5.000 mennesker seg utenfor jernbanestasjonen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2