Sahlin tapte på motstand mot billigere tjenester

De svenske sosialdemokratene tapte valget på grunn av sin motstand mot rut-avdraget - en ordning som den borgerlige regjeringen har innført som gir skattefradrag før husholdningstjenester.

Ifølge en meningsmåling gjort av United Minds bidro også samarbeidet med Vänsterpartiet og holdningen til kjernekraft til det sosialdemokratiske valgnederlaget ved valget søndag.

- Konklusjonen er at partiet må vinne tilbake middelklassen. Det gjelder å forstå middelklassen i de største byene og deres hverdag, sier Carl Melin som er opinionssjef i United Minds, i en kommentar til undersøkelsen.

I målingen sier 36 prosent av dem som tidligere har stemt på Socialdemokraterna, at de byttet parti på grunn av motstanden mot rut-avdraget.

32 prosent oppga samarbeidet med Vänsterpartiet som grunn til partibyttet, og 26 prosent sa at motstanden mot kjernekraft fikk dem til å skifte parti.

I tillegg mener 45 prosent at Socialdemokraterna har gitt Vänsterpartiet for stor innflytelse, mens 44 prosent sa det samme om Miljöpartiet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2