REPUBLIKANERE: Fra venstre: Newt Gingrich, Mitt Romney, Ron Paul og Tim Pawlenty før den første valgsendingen før presidentvalget 2012.  (Foto: EMMANUEL DUNAND )
REPUBLIKANERE: Fra venstre: Newt Gingrich, Mitt Romney, Ron Paul og Tim Pawlenty før den første valgsendingen før presidentvalget 2012. (Foto: EMMANUEL DUNAND )

Romney i tet i nominasjonskampen

Mitt Romney ligger best an i de fire delstatene som er først ut i Republikanernes nominasjonsvalg.

Det viser en ny meningsmåling som er gjennomført for CNN, Time og ORC. I målingen får Mitt Romney størst oppslutning i alle de fire delstatene Iowa, Sør-Carolina, New Hampshire og Florida, og han befester dermed sin posisjon som favoritt til å vinne kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat.

På annenplass følger forretningsmannen Herman Cain, som nylig fikk størst oppslutning i en nasjonal måling, men som de siste dagene er kommet i et mer kritisk søkelys, blant annet for sin plan om å innføre flat skatt på 9 prosent.

Les også: Romney: – USA skal fortsatt være militært overlegen

Romney, tidligere guvernør i delstaten Massachusetts, ligger hele 27 prosentpoeng foran Cain i New Hampshire, som grenser til Massachusetts. I Florida leder han med 12 prosentpoeng.

Ledelsen er derimot knappere i Iowa og Sør-Carolina. Romney leder der med henholdsvis 3 og 2 prosentpoeng. Avstanden mellom Romney og Cain ligger i disse to delstatene innenfor den statistiske feilmarginen.

Nominasjonsvalget starter i Iowa den 3. januar. Så følger New Hampshire den 10. januar, Sør-Carolina den 21. januar og Florida den 31. januar. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2