Rigshospitalet kan bli gransket

Rigshospitalet i København innrømmer at livet til nordmannen som nylig døde av hjerneblødning, kunne vært reddet med skikkelig behandling.

Andreas Bull-Gundersen (25) oppsøkte Rigshospitalets skadestue forrige helg, etter å ha fått et tungt ølglass i hodet. Han hadde en alvorlig blødersykdom – hemofili – men ble trolig ikke forstått da han forsøkte å forklare dette.

Den norske studenten døde tirsdag, og obduksjonen viste at dødsårsaken var hjerneblødning som følge av skade på venstre side av hodet.

Samtidig som Rigshospitalet i en pressemelding sier at «den rette behandling formentlig kunne have reddet den unge mands liv», opplyser etterforskningsleder Henning Schou Kofoed til NTB at de vil oversende saken til Embedslegen når den er ferdig etterforsket.

På samme måte som Fylkeslegen gransker feilbehandling i Norge, skal Embedslegen ta stilling til om Rigshospitalet skal granskes for sin avvisning av Andreas Bull-Gundersen.

Politiet i København er også kommet et skritt videre i sin etterforskning av angrepet på den norske studenten. De har fått tak i gode overvåkingsbilder (video) fra utestedet der nordmannen fikk kastet et ølglass i hodet.

Andreas Bull-Gundersen ble funnet død om bord på husbåten han leide i København, et drøyt døgn etter at han ble avvist på sykehuset. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2