Populær britisk vrakpantordning blir utvidet

Den britiske regjeringen setter av nye 100 millioner pund til betaling av vrakpant. Ordningen har vist seg så vellykket at den første bevilgningen snart er brukt opp, sier næringsminister Peter Mandelson.

Mandelson kunngjorde mandag at det skal bevilges et beløp tilsvarende 925 millioner kroner til støtte for briter som bytter inn sin gamle bil mot en ny. Hensikten er dels å skape en mer moderne og miljøvennlig bilpark og dels å støtte den britiske bilindustrien.

- Vrakpantordningen som vi innførte i mai, er blitt en så stor suksess at det begynner å bli smått med penger. Derfor utvider jeg den til å dekke ytterligere 100.000 personbiler og varebiler, sa Peter Mandelson mandag.

- Bilindustrien vil hilse denne beslutningen velkommen. Den viser at regjeringen innser behovet for å støtte en så viktig sektor, beskytte livsviktige forsyningskjeder og trygge arbeidsplasser, sier Steve Radley i det britiske industriforbundet EEF.

Den britiske bilproduksjonen har falt kraftig det siste året som følge av finanskrisen og redusert etterspørsel. Men ifølge bilbransjens forening SMMT kommer det nå tegn til at vrakpantordningen styrker etterspørselen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2