Politimann pågrepet for drap på norskpakistaner

Pakistansk politi har pågrepet en politimann, mistenkt for delaktighet i drap på den norske statsborgeren Abdul Rehman i Pakistan.

Politiet i byen Kharian er gått til pågripelse av en politimann som er ansatt ved den lokale politistasjonen, skriver Aftenposten.no.

Mannen skal tirsdag ha blitt framstilt for varetektsfengsling i tre dager.

Rehman forsvant i Pakistan i oktober 2005.

Skal ha mottatt pengebeløp

– Vi kan bekrefte at en politimann er pågrepet i denne saken. Det er seks år siden Rehman forsvant, og det er gledelig dersom denne pågripelsen kan føre til at de pårørende får svar, sier Rose Olsen, nordisk politisambandskvinne ved den norske ambassaden i Islamabad.

Politimannen er ifølge Aftenposten.no siktet for å ha vært til stede da Rehman ble drept. Han skal ifølge siktelsen ha mottatt et pengebeløp for å ha vært delaktig i drapet.

Rehman er norsk statsborger og har familie i Østfold. Saken er også blitt etterforsket av Østfold politidistrikt.

Aldri funnet

Rehman ble sist sett da han satte seg på motorsykkelen til mannen som ble arrestert i oktober i fjor. Den mistenkte reiste senere til Oman, men kom tilbake til Pakistan i 2007. Der skaffet han seg midlertidig til beskyttelse mot arrestasjon.

Senere ble han likevel arrestert, men løslatt mot kausjon. Dette ble omgjort. I slutten av mars ble enda en mann arrestert.

Han er aldri blitt funnet, og det er få tekniske beviser i saken, men politiet antar at han er blitt drept.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2