Politimann drept i en skyteepisode – kan ha blitt drept ved en feiltakelse

Svensk politi opplyser at en tjenestemann ble drept i en skyteepisode i bydelen Biskopsgården nord i Göteborg onsdag kveld.

Svensk politi meldte om hendelsen 22.34 onsdag kveld. De første meldingene handlet om at en polititjenestemann og en annen person ble såret i skyteepisoden i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg.

Like over klokka 2 natt til torsdag ble det opplyst at det ikke var andre enn polititjenestemannen som var blitt kjørt til sykehus med alvorlige skader.

Klokken 2.54 opplyser politiet at polititjenestemannen døde på sykehus.

– Dette er en forferdelig tragisk hendelse og en sørgelig beskjed å få. Mine tanker går fremfor alt til hans pårørende, men også til alle hans kollegaer, sier regionsjef Klas Johansson i Väst politidistrikt i Sverige.

Ved en feiltakelse

Svensk politi tror drapet på politimannen i Göteborg onsdag kveld skjedde ved en feiltakelse.

– Det er mest sannsynlig at skytingen ikke var rettet mot politiet, sier Erik Nord, som er områdesjef i svensk politi, til Svenska Dagbladet.

– Det er ikke mulig å si sikkert. Men det finnes ingenting som taler imot det, tvert imot taler en hel del for at det trolig var slik, sier Nord.

Nyansatt

Politimannen som ble drept er i 30-årene og var relativt ny i yrket.

Under en pressekonferanse torsdag morgen sa Johansson at hendelsen går hardt inn på alle som jobber i politiet.

Det er foreløpig ingen mistenkte som er pågrepet i saken.

– En rekke folk har blitt tatt inn til avhør i løpet av natten. Det som kompliserer oppdraget er at det er en av våre egne som er drept, og det vekker følelser, sier regionsjef for politiet i Stor-Gøteborg Erik Nord på pressekonferansen.

SORG: Svensk politi hedret torsdag sin døde kollega med ett minutts stillhet, mens flaggene utenfor landets politistasjoner vaiet på halv stang. Foto: Andreas Hillergren/ TT / NTB
SORG: Svensk politi hedret torsdag sin døde kollega med ett minutts stillhet, mens flaggene utenfor landets politistasjoner vaiet på halv stang. Foto: Andreas Hillergren/ TT / NTB

«Kom igjen, kjemp!»

Politimannen skal ha blitt beskutt da han snakket med noen personer.

I flere videoer som Aftonbladet har fått tilgang til, kan man se at flere politibetjenter løper bort til den skutte mannen og forsøker få liv i han.

«Kom igjen, kjemp kjemp. Kom igjen nå, gubben», skriker en politibetjent mens han utfører hjerte- og lungeredning.

På en annen video hører man at en politibetjent roper at en kollega er skutt, og at det tilkalles forsterkninger.

Desperat roper de politimannens navn, mens de forsøker å få liv i ham.

«Hører du meg? Våkne!», sies det i videoen ifølge den svenske avisen.

Politiet rykket ut til området etter å ha blitt varslet av beboere som meldte at de hørte skudd bli avfyrt. Et stort antall politipatruljer var på stedet natt til torsdag.

(©NTB/ TV 2)